søndag den 26. august 2012

Rødbede- og æblesalat med parmaskinke

Nu er jeg blevet ret vild med bagte rødbeder, så jeg var glad da jeg fandt små, nye rødbeder på torvet forleden. Det blev der denne lækre salat ud af. Inspirationen har jeg fra et slankehæfte fra AltForDamerne.
Dertil serverede jeg ristede kartofler, små ristede gulerødder, hakkebøf og bearnaise. En rigtig lækker aftensmad:)

Rødbede- og æblesalat med parmaskinke (2 pers.)
6-8 små rødbeder
½ stort æble
2 håndfulde babyleaves
4 skiver parmaskinke
1 spsk. rosiner
1 spsk. olivenolie
½ spsk. balsamico
frisk timian
salt

Skrub rødbederne rigtig godt. Er de nye og friske skal de ikke skrælles. Del dem i kvarte.
Kom dem i et ildfast fad og vend dem med olivenolie, balsamico og salt.
Bag dem ved 200 grader i ca. 40 min. til de er møre.
Rist parmaskinken i ovnen i et par min til den er sprød.
Skyl æblet og skær det i tynde skiver.
Skyl, slyng og anret salaten på et fad.
Fordel de bagte rødbeder, æbleskiverne, rosiner og smuldret parmaskinke over.
Drys med lidt frisk timian.
Server med det samme.

Ingen kommentarer: