fredag den 14. september 2012

Broccolisalat med avocado, granatæble og tranebær

Normalt plejer jeg ikke at være så vild med broccoli, men her på det sidste er jeg blevet ret vild med broccolisalat. Denne her er en af de bedre, fyldt med smag og knas.
Den blev serveret sammen med bagte rodfrugter, som blev vendt i Urtekrams Rodfrugtskrydderi, citronsaft og frisk timian og så MissMuffins Kyllingedeller med spinat og sesam. Sundt og godt:)
Efter en pause fra granatæblerne er de begyndt at dukke op i supermarkederne igen og det passer mig meget fint, for herhjemme er vi ret vilde med de små sursøde og sprøde vitainbomber. De passer super godt sammen med broccoli- prøv det endeligt:)

Broccolisalat med avocado, granatæble og tranebær (2 pers.)
1 lille broccoli
1 moden avocado
6-8 cherrytomater
1 forårsløg
3 spsk. granatæblekerner
1 spsk. hakkede, tørrede tranebær
½ dl. hakkede hasselnødder

Dressing:
½ dl. creme fraiche 9%
1 tsk. dijonsennep
lidt citronsaft
salt, peber

Start med at dele broccoliet i små buketter.
Kom dem i en gryde med kogende vand og kog dem 1-2 min, så de stadig er sprøde indeni.
Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Skær forårsløget i tynde ringe og cherrytomaterne i kvarte.
Flæk avocadoen, fjern stenen og skræl og skær den i stykker.
Bland ingredienserne til dressingen og smag til.
Vend herefter broccoli, avocado, tomater, forårsløg, tranebær, hasselnødder og 2 spsk. granatæblekerner sammen med dressingen.
Kom salaten i en skål og drys resten af granatæblekernerne over.
Den kan sagtens tåle at stå lidt på køl inden serveringen.

Ingen kommentarer: