Jeg har godt nok et lidt anstrengt forhold til koriander, men i denne opskrift fungere det bare rigtig godt:) Jeg undlod dog ingfær, for det var alligevel for meget. Uf, ingefær!
Curry'en smager bare rigtig godt og krydderierne giver varme, uden at retten på nogen måder er stærk. Vi fik bare nogle ris dertil, for jeg orkede ikke at lave den planlagte salat alligevel. Nogle lune naanbrød kunne også være lækkert!
Der blev 2 portioner i overskud, som jeg har smidt i fryseren. De er praktiske at have en travl dag eller når vi om en måneds tid går rundt og maler i huset.
Opskriften er fra "Delicious Magazine" september/2012.
Curry'en blev lidt tynd, så jeg måtte jævne den med lidt maizena. Så start evt. med 100 ml. boullion.
Creamy Coriander and Minted Chicken Curry (3-4 pers.)
2 løg
2 fed hvidløg
2 kardemommekapsler
1 kanelstang
1 laubærblad
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chilipulver
700 g. kyllingebryst
5 store, modne tomater
200 ml. kyllingeboullion
1 lille håndfuld frisk koriander
1 lille håndfuld frisk mynte
olivenolie, salt, peber
Tilbehør:
Kogte ris
Yoghurt naturel
Hak løgene og pres hvidløget.
Knus kardemommekapslerne i en morter.
Steg løg, hvidløg og de knuste kardemommekapsler i lidt olivenolie i en stor, tykbundet gryde.
Når løgene er ved at være bløde tilsættes kanelstangen, laubærbladet, stødt koriander, gurkemeje, stødt spidskommen og chilipulver.
Svits i 3-4 min. under omrøring.
Skær kyllingebrysterne i mundrette bidder og kom dem i gryden.
Svit i 8-10 min.
Hak tomaterne groft og tilsæt dem sammen med kyllingeboullionen.
Lad det simre i yderligere 5-7 min.
Smag til med salt og peber.
Er curryen meget flydende kan den jævnes med lidt maizena udrørt i koldt vand.
Hak koriander og mynte og drys over. Serveres med det samme.
2 kommentarer:
cDen ser lækker ud og Ingefær og Koriander falder i god jord hos mig ;-)
Kh Sara
Det er ikke så pæn mad, men det smagte super godt!
Send en kommentar