Da jeg var på torvet lørdag morgen havde de danske jordbær. Inden jeg havde tænkt mig om, så havde jeg snuppet en bakke. Som selvfølgeligt ikke smagte af noget som helst og det burde jeg ligesom kunne regne ud, når sæsonen sluttede for en måned siden.
Derfor blev de i stedet omdannet til disse små mazarinere, som jeg aldrig nåede, da der rent faktisk var jordbær-sæson.
Uhm, godt jeg fik dem lavet, for det er altså en sød og lækker lille sag:) Jordbærene fik den perfekte sødme, men jeg kunne også sagtens forestille mig dem med fersken og pistacienødder, blommer og pecannødder eller måske blåbær og mandler. Mulighederne er mange og de er super nemme at lave.
Opskriften fandt jeg på Sæson for God Smag, men jeg lavede kun halv portion. Eller, jeg brugte en hel vaniljestang, for jeg har stadig masser på lager og vanilje er sååå godt:)
Små, lune jordbærmazarinere (4 stk.)
75 g. revet marcipan
75 g. sukker
1 vaniljestang
65 g. blødt smør
1 æg
25 g. mel
10-12 jordbær
2 spsk. hakkede hasselnødder
Bland sukker og marcipan rigtig godt.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med marcipan-blandingen.
Tilsæt smør og æg og rør til en jævn dej. Rør herefter melet i.
Smør 4 små portionsforme og fordel dejen heri.
Skær jordbærene i halve og fordel dem oven i dejen som du nu synes.
Drys med hakkede hasselnødder.
Bag kagerne i 10-12 min. ved 200 grader.
Serveres lune med en klat iskold creme fraiche.
2 kommentarer:
total lækker kager :) hvor har du fået fat i de små form hende ?
loppemor,de er købt til rimeligt billige penge i Metro- tror det er noget med 40 kr. for en pakke med 6 stk...
Send en kommentar