søndag den 14. oktober 2012

Bøfsalat med grape

 Endnu en smuk salat fra "Suveræne Salater Året Rundt".
Grape er bare for bittert for os begge, men smuk er den i salaten. Næste gang udskifter jeg den nok med en appelsin:)
Ellers en super skøn salat, der mætter godt og er fuld af smag.

Jeg tilsatte lidt basilikumblade for at give lidt ekstra smag og fordi, at mine krydderurter bare vokser og vokser:)
Vi fik et groft flute dertil, men den kan sagtens spises uden.

Bøfsalat med grape (2 pers.)
2 gode bøffer, fx. entrecote
1 håndfuld hvidkål, fintsnittet
2 håndfulde rucola
1 avocado
1 grape (eller appelsin)
25 g. paranødder, hakkede
½ dl. fetaost i tern
sal, peber
lidt friske basilikumblade

Dressing:
1 spsk. olivenolie
½ spsk. limesaft
1 tsk. honning
½ frisk, rød chili
salt, peber

Tilbehør:
Groft brød

Krydder bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm grillepande.
Anret rucola og hvidkål på et fad.
Skær avocadoen i tern og grapen i tynde skiver.
Fordel dem over salaten.
Hak chilien meget fint og bland den med resten af ingredienserne til dressingen. Smag til med salt og peber.
Dryp den over salaten.
Skær bøfferne i strimler og fordel over salaten.
Drys med paranødder og fetaost. Drys evt. med lidt basilikumblade.
Server straks, mens kødet stadig er lidt lunt.

Ingen kommentarer: