torsdag den 11. oktober 2012

Hazelnut Praline Muffins

Min familie er godt forvænnede med hjemmebag, så da jeg skulle hjem en lørdag for noget tid siden slog det mig pludseligt, at jeg hellere måtte bage et eller andet.
Disse skønne muffins med fyld af nutella passede lige med skabenes indhold og var ganske hurtige at røre sammen.
Opskriften er fra "Cake Days" som er endnu en skøn bagebog fra The Hummingbird Bakery.
Det var meningen, at sukkeret på toppen skulle smelte og blive sprødt, men det skulle nok ha været rørsukker så:)

Hazelnut Praline Muffins (10-12 stk.)
300 g. hvedemel
145 g. sukker
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
250 ml. kærnemælk
1 tsk. vaniljeessens
2 æg
85 g. smeltet smør
150 g. nutella
30 g. finthakkede hasselnødder.

Bland mel med 115 g. af sukkeret, bagepulver og natron.
Pisk kærnemælk, æg og vaniljeessens sammen.
Pisk blandingen sammen med de tørre ingredienser.
Pisk herefter smørret i.
Rør ca. 80 g. af nutellaen sammen med dejen.
Kom 10-12 papirforme i en muffinplade. Fordel halvdelen af dejen i formene.
Kom 1 stor tsk. nutella oveni i hver formen.
Fordel resten af dejen over.
Drys med resten af sukkeret og de hakkede nødder.
Bag dem ved 170 g. i ca. 25-30 min.
Tag dem forsigtigt op af muffinpladen og lad dem køle helt af.

2 kommentarer:

La Cucina Nada sagde ...

De ser nu fine ud alligevel, smeltet sukker eller ej:-)

Det papir du kommer direkte ned i formene, hvad hedder det? Og hvor køber du det?
Har fået forklaring af en konditor, men har glemt det, og er kommet fra det...men nu jeg ser det her, tænker jeg at det skal jeg da bage muffins i!

Mvh La Cucina Nada

MissMuffin sagde ...

De blev også ganske fine og smagte skønt:)
Det er forme, som jeg har købt af en bager. Så selvom det ligner bagepapir, så er det forme. De fåes flere steder på nettet og kaldes vidst "tulipan-forme".. Det ser rigtig fint og rustikt ud med de forme- har dem også i hvid:)