Jeg er blevet ret glad for denne metode, hvor bollerne formes, kommes i et fad og hæver i køleskabet natten over. Så er det nemt lige at smide dem i ovnen og servere lune morgenboller næste dag:)
Disse her blev med æble, kerner og havregryn.
Æblerne giver bollerne lidt sødme uden at smage en masse igennem, så de bollerne er både gode med ost og nutella:)
Jeg brugte kruska, som er en blanding af hvede, rug, byg og havre. Her kan man sagtens bruge andre kerner, frø eller nødder.
Morgenboller med æble og havre (6 stk.)
15 g. gær
3 dl. kærnemælk
1 dl.lunken vand
2 æbler, groftrevne
1 dl. kruska
2 dl. havregryn
½ tsk. salt
ca. 5-5½ dl. hvedemel
Rør gæren ud i kærnemælk og vand.
Tilsæt æble, kruska, havregryn og salt. Rør det godt sammen.
Tilsæt melet lidt af gangen og ælt til en fast, men lidt klistret dej.
Form dejen til 6 store boller og kom dem i et lille, ovnfast fad med bagepapir.
Dæk dem med husholdningsfilm og stil dem i køleskabet natten over.
Næste morgen tages de ud af køleskabet og efterhæver på køkkenbordet, mens ovnen varmes op til 210 grader varmluft.
Bag bollerne i ca. 15 min til de lyder hule, når du banker på dem.
Løft dem op af fadet og lad dem køle lidt af på en bagerist inden de spises:)
2 kommentarer:
Endnu en god ide til anvendelse af de mange æbler, der drysser ned fra højderne, tak :D
vh/Karen
Karen, der er nok æbler at tage af, men det går jo heller ikke at bage kage af dem alle:) I boller gør de sig heldigvis også godt..
Send en kommentar