onsdag den 14. november 2012

Havregrynskager

Til desserten med pærer og is ville jeg bage sådan nogle tynde "blonde-småkager", så der kom lidt knas til. Det lykkedes bare ikke! Heller ikke selv om jeg prøvede 2 forskellige opskifter, for de ville bare ikke flyde ud og blive tynde og sprøde. Andet hold blev dog til nogle udemærkede cookies, som sagtens kunne serveres til desserten.
Opskriften fandt jeg på nettet, men jeg kan simpelthen ikke finde den igen.

Havregrynskager (12 stk.)
100 g. smør
100 g. farin
100 g. havregryn
1 æg
1 spsk. mel
1 tsk. bagepulver

Smelt smørret ved lav varme- det må ikke tage farve.
Hæld smørret op i en skål og kom havregrynene i. Lad det stå og trække et par min.
Rør så de øvrige ingredienser i, så du får en ret tynd dej.
Kom dejen på bageplader med bagepapir. Der skal bruges ca. 1 spsk. dej, men husk at lav god plads imellem, da de flyder lidt ud under bagningen.
Bag dem ved 180 grader i ca. 8 min.
Lad dem køle helt af på en bagerist inden de kommes i en kagedåse.

3 kommentarer:

Vicki sagde ...

Hej Miss Muffin

Har netop bagt de her havregrynskager, og de blev rigtig gode. Men om jeg har gjort noget forkert, eller noget rigtigt, aner jeg ikke, men hos mig der flød de nemlig ud, og blev fuldstændig tynde og sprøde. Uanset hvad, så tak for en rigtig god opskrift!

MissMuffin sagde ...

Er det rigtigt? Jeg må da totalt have mistet mit bage-karma den dag! De skulle netop blive tynde og sprøde. Nu bliver jeg nød til at prøve igen! Tak fordi du meldte tilbage:)

Vicki sagde ...

No problemo :) Ville egentlig bare melde tilbage, mest for at sige tak for en fed blog. Lækre opskrifter! :)