onsdag den 28. november 2012

Kødboller med æble og timian

Kristians livret er pasta med kødboller, men det kan godt være lidt kedeligt nogle gange. Denne ospkrift fra "Efterårsmad" er lidt anderledes, så den måtte selvfølgeligt prøves. Kødbollerne laves på svinekød og det er jeg ikke så vild med, for det smager for meget af frikadelle. Næste gang bliver med oksekød. Til gengæld fra jeg vild med syrligheden fra æblerne, som virkede rigtig godt i både kødboller og sauce. Så brug nogle syrlige æbler, fx. Granny Smith. Generelt en rigtig fin hverdagsret, som gav mad til 2 dage herhjemme- den vil helt sikkert blive lavet igen:)

Kødboller med æble og timian (4 pers.)
Kødboller:

½ dl. mælk
1 dl. havregryn
500 g. hakket svinekød
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 æble, revet
1 spsk. frisk timian
50 g. revet ost
1 æg
salt, peber, olivenolie

Tomatsauce:
1 fed hvidløg, presset
1 løg, finthakket
1 æble, i små tern
2 ds. hakkede tomater
1 knsp. honning
1 spsk. frisk timian
salt, peber

Hæld mælken over havregrynene og lad det trække i ca. 10 min.
Rør det sammen med de øvrige ingredienser til en fast fars. Krydder med salt og peber.
Form farsen til små kødboller, omkring 20-25 stk.
Varm en god slat olivenolie op i en høj pande og brun kødbollerne godt heri, så de får en god stegeskorpe.
Tilsæt løg, hvidløg og æble og steg endnu et par minutter.
Hæld derefter dåsetomaterne over og lad det hele simre under låg i ca. 10 min.
Smag til med salt, peber, timian og honning.
Serveres med det samme med frisk pasta til.

Ingen kommentarer: