mandag den 3. december 2012

Braiseret gris med perlespelt, granatæble og pistacienødder

Det her er en andeledes måde at spise pulled pork på, men stadig rigtig lækkert.
Da Charlotte og Carsten var her for en uges tid siden serverede jeg sådan en omgang med hjemmebagt brød og en hamper hvidløgssmør. Det smager rigtig lækkert, men kunne godt trække lidt flere krydderurter. Det var bare ligesom at de ikke smagte af så meget, men det er jo nok årstiden.
Min nakkesteg var lidt større end 1 kg, så den skulle have længere tid og gav også en større portion. Her er hvertfald masser af mad!
Opskriften er fra den skønne kogebog "Efterårsmad".

Braiseret gris med perlespelt, granatæble og pistacienødder (6-8 pers.)
Pulled pork:

1 kg. nakkesteg uden svær og ben
2 løg, hakkede
4 fed hele hvidløg
1 laubærblad
3-4 oreganokviste
2-3 myntekviste
½ l. grøntsagsboullion
skal af ½ citron
salt, peber

Salat:
300 g. perlespelt
6 dl. grøntsagsboullion
2 dl. hakket persille og mynte
1 stort granatæble
1 dl. pistacienødder, hakkede
½ dl. citronsaft
3-4 spsk. olivenolie

Læg kødet i en stegso eller en stor stegegryde.
Kom løg, hvidløg, krydderurter, laubærbladet, citronskallen, salt og peber ved.
Hæld boullionen over og sæt låget på.
Steg den 3-3½ time ved 150 grader til kødet er så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med 2 gafler.
Kog perlespelten i grøntsagsboullionen efter anvisningen på pakken.
Lad den dryppe lidt af, inden du vender den med citronsaft, olivenolie og krydderurter.
Smag til med salt og peber.
Vend perlespelten sammen med den trevlede kød, kernerne fra granatæblet og de hakkede pistacienødder.
Serveres med det samme- kan sagtens spises koldt, men smager bedst når det er lunt:)

Ingen kommentarer: