mandag den 10. december 2012

Kaneljulekiks


Søndag sneede vi jo godt og vel inde ligesom resten af Danmark og der blev dømt totalt hygge, morgenhår og nattøj hele dagen. Altså, for mit vedkommende, for stakkels Kristian var ude at skovle sne mere end en gang!
Udover at sove længe, sove til middag, se film, spise lidt godt og læse lidt, så fik jeg bagt de her rigtig lækre kaneljulekiks. En kiks er de vel næppe, men uanset hvad er de rigtigt sprøde, har masser af kanelsmag og en lille snert af karamel. Mums. Herhjemme er det hvertfald en ny jule-favorit:)

Dejen er lidt træls at arbejde med når den skal rulles ud, men derudover er de ganske nemme at lave og kræver heller ikke en masse ingredienser. Jeg havde hvertfal det hele på lager:)
Opskriften er fra tillægshæftet "Alt for Damernes Julebag 2012", hvor der er masser af lækre opskrifter i.
Ifølge opskriften skulle der blive 20 stk, men jeg fik altså det dobbelte. Jeg brugte et lille glas og en stor hjerteudstikker, men man kan bruge hvad man nu lyster og så tilpasse bagetiden dertil.



Kaneljulekiks (ca. 35-40 stk.)
200 g. blødt smør
175 g. flormelis
250 g. mel
50 g. mandelmel
2 spsk. kanel

Rør smørret blødt med flormelis.
Kom de øvrige ingredienser ved og ælt til en fast dej. Bliver den for fast tilsættes en smule vand.
Del dejen i 3 og lad dem hvilke i kølekskabet i 30 min.
Tag en klump dej ud af gangen, så den ikke bliver for blød.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle. Drys med lidt flormelis hvis den hænger meget ved.

Stik figurer eller cirkler ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 6-8 min ved 200 grader til de er gyldenbrune.
Lad dem køle helt af på en bagerist inden de kommes i tætsluttende dåser.

Ingen kommentarer: