torsdag den 6. december 2012

Risalamande med appelsinsirup og ristede mandler

Kirsebærsauce er ikke noget, som jeg er helt vild med. Den hører sig med juleaften og det kan ikke være anderledes, men mens vi varmer op til det, så er det ok at eksperimentere lidt:)
Jeg faldt over denne variant med appelsinsirup hos Valdemarsro, men valgte at lave en version uden alkohol, da eventuelle rester var tiltængt morgenmaden.
Kristian er vild med risalamande, så det blev desserten da Charlotte og Carsten var her for at spise aftensmad og se huset:) Tror vi alle synes rigtig godt om det. Charlotte vidste mig en opskrift på passionsfrugtsauce, så skal prøves næste gang.
Når jeg laver risalamande er det uden mandler. Jeg elsker mandler og nødder, men ikke i min risalamande. Det er nok fordi, at vi aldrig har fået det i min familie efter jeg som barn var ved at blive kvalt i en mandel fra risalamande. Så blev der nedlagt forbud fra mor:) Lidt ristede nødder klæder den dog, så det bliver heller ikke sidste gang det skal prøves.

Appelsinsirup
4 store appelsiner
1½ dl. rørsukker
1 vaniljestang

Pres saften ud af appelsinerne og kom den i en lille gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret, så det fordeler sig. Kom sukker og vaniljesukker op i gryden med appelsinsaft.
Varm saften op under omrøring, så det koger let. Lad det koge lidt ind, så konsistensen tykner en smule.
Lad det afkøle helt inden det kommes på en lille flaske eller et glas med låg.

Ristede nødder
1 stor håndfuld mandler
2-3 spsk. ahornsirup

Varm ahornsiruppen godt op på en pande.
Kom nødderne heri og rist dem til de tager lidt farve- du skal røre hele tiden.
Lad dem køle let af inden de hakkes groft.

Ingen kommentarer: