lørdag den 5. januar 2013

Laks med spinat og krydret sauce

Da jeg så denne opskrift med laks inde hos Line, så vidste jeg bare, at den måtte afprøves.
Vi er dog ikke sååå vilde med grønkål herhjemme, men spinat er til gengæld en af mine favoritter, så det brugte jeg i stedet. Det er en rigtig skøn måde at spise laks på og med en dejlig sauce, der sagtens kan bruges til andre slags fisk.
Jeg serverede retten med brune ris og en omgang dampet broccoli. Brød og salat vil også være lækkert.

Laks med spinat og krydret sauce (2 pers.)
2 skiver laks
1 bakke babyspinat (75-100 g.)
saften af 1/2 citron
1½ dl. vand
2½ dl. fløde
2 spsk. eddike
1 spsk. dijonsennep
5 spsk. ketchup
1½ tsk. karry

½ dl. sesam
salt og friskkværnet peber


Skyl spinaten godt og kom den i et ildfast fad. Hæld vandet over.
Placer laksen ovenpå spinaten. Dryp citronsaften over og krydder med salt og peber.

Bland fløde, eddike, dijonsennep, kethup og karry sammen og hæld det over laksen. Sørg for, at spinaten er dækket.
Drys med sesam og bag i 25 min. ved 225 grader. Server med det samme.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Uf, det ser godt ud. Det er lige før, at jeg kan spise den ret med sugerør! :-D

*slurp*

MissMuffin sagde ...

Det smager også vildt godt. Var lidt skeptisk, for eddike, sennep, karry og kethup? Men det virker:)

AGT sagde ...

Hvilken slags eddike brugte du?

MissMuffin sagde ...

Åha, det kan jeg næsten ikke huske. Hvertfald ikke lagereddike, det bruger jeg aldrig. Tror det var en hyldeblomsteddike....