søndag den 24. februar 2013

Chokolade- og rødløgsdressing med rosiner


Vanilje, rosiner, fishsauce, chokolade og rødløg lyder måske ikke ligefrem som en god kombination. Og så til en dressing. Jeg var også lidt skeptisk, da Urtekram sendte mig opskriften sammen med nogle lækre produkter. Hampfrøolie, rosiner, balsamico og den gode vaniljepulver. Lækre produkter og trods den skøre sammensætning en rigtig lækker dressing.
Jeg var bange for, at den ville mangle den syre og friskhed, som jeg foretrækker, men det har den helt uden citron eller anden citrusfrugt. Olien er også lidt mere syrlig en f. olivenolie og så er Urtekrams balsamicoeddike også ret god og knap så skarp, som mange andre varianter.


Chokolade- og rødløgsdressing med rosiner
1 rødløg
1 fed hvidløg
½ dl. rosiner
25 g. mørk chokolade
1 knsp. vaniljepulver
4-5 dråber fish sauce
1 dl. balsamicoeddike
2 dl. hampefrøolie
salt, peber

Hak rødløget fint og pres hvidløget.
Hak rosinerne grodt og riv chokoladen. Jeg brugte mit microplane rivejern, så det blev helt som pulver.
Bland alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt og peber.
Kom dressingen i en lufttæt beholder. Den kan holde sig på køl i ca. 2 uger.

Opskriften er udviklet af Umahro Cadogan, som har indgået et samarbejde med Urtekram under navnet "Livet er meget mere". Formålet er, at sætte fokus på sundhed og økologi.
I denne opskrift får du masser af gode fedtsyrer og vitaminer- og selvfølgeligt gode grøntsager fra den salat, som du hælder dressingen udover:)

Ingen kommentarer: