søndag den 17. marts 2013

Blueberry Crumb Bars


Da de andre piger var her i ugen bagte jeg udover de skønne vaniljesnurrer også disse sur-søde barer med blåbær. Opskriften fandt jeg På Damm Delicious, men dejen drillede mig noget og jeg måtte tilsætte lidt ekstra smør, æg og vand før den hang sammen. Heldigvis blev resultatet ret godt alligevel.
Da jeg ikke havde helt nok blåbær erstattede jeg lidt med en god, økologisk blåbårmarmelade, som gav en rigtig god konsistens til fyldet. Den store mængde citronskal sikre, at kagerne ikke bliver for søde. Desuden valgte jeg at drysse med lidt mandelmel, så overfladen blev sprød og nødde-agtig. Derfor brugte jeg også kun ganske lidt rørsukker.
Der bliver ca. 9 bars hvis de er på størrelse med en hindbærsnitte, men jeg skar dem mindre ud og fik omkring 16, for det synes jeg passede bedre i størrelsen.


Blueberry Crumb Bars (ca. 16 stk.)
Dej:

340 g. mel
115 g. sukker
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljeessens
skal af 1 citron
2 æggeblommer
150 g. smør
Blåbærfyld:
250 g. blåbær

100 g. blåbærmarmelade
60 g. sukker
1 spsk. citronsaft
2 tsk. majsstivelse

Mandeldrys:

1 dl. mandelmel
Lidt rørsukker

Rør alle ingredienserne til fyldet sammen og stil det til side.
Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljeessens og citronskal godt sammen i en skål.
Skær det kolde smør i tern og bland det i de tørre ingredienser. Brug fingrene til at smuldre det godt sammen. Tilsæt æggeblommerne og ælt til du får en fast, men stadig klistret dej. Vil det ikke hænge sammen kan du tilsætte lidt lunkent vand.
Fordel 2/3 af dejen i en lille bradepande med bagepapir. Jeg brugte en tærteform med løs bund.
Fordel herefter blåbærfylet over. Sørg for at komme helt ud til kanten.
Smulder resten af dejen over fyldet. Sørg også her for at komme godt ud i hjørnerne.
Drys med mandelmel og lidt rørsukker.

Bag kagen ved 200 grader i 35-40 min.
Lad den køle næsten helt af i formen inden du løfter den ud og skærer den ud i passende stykker.


Ingen kommentarer: