onsdag den 6. marts 2013

Cheesecake Brownie

I lørdags var jeg sammen med nogle dejlige damer til alt for meget lækker mad og alt for mange stærke drinks. Nøj, hvor var jeg ramt søndag:)
Mit bidrag var denne cheesecake brownie, som blev serveret med friske hindbær og vaniljeis. En meget tæt og kraftig lille sag, som man kun spiser et lille stykke af. Den skulle måske lige have været bagt en anelse mere, men jeg turde ikke lige give den længere. Derfor var den også bedst dagen efter, hvor den havde sat sig lidt. Der er til mange i sådan en portion, ca. 10-15 pers.
Opskriften fandt jeg på hos Smagsløjer. Jeg fulgte tippet om at bruge lidt ekstra flødeost, så cheesecake-smagen blev mere tydelig.


Cheesecake Brownie
Brownie:
5 æg

2½ dl. sukker
1 vaniljestang
300 gr. mørk chokolade 50-65%

250 g. smør
2 1/3 dl. mel

Ostecreme:
300 g. flødeost
1½ spsk. citronsaft
1½ spsk. revet citronskal
1½ spsk. sukker
1½ vaniljestang


Start med at lave ostecremen.
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland alle ingredienserne godt sammen til en creme.

Herefter laves brownien. Smelt smør og chokolade sammen over lav varme. Når det er helt smeltet skal det køle lidt af til det er ca. stuetemperatur.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland med lidt af sukkeret.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen til en lys og luftig creme.

Bland chokolade-blandingen deri og vend herefter melet i.
Kom dejen i en bradepande med bagepapir. Jeg brugte en form på 30x25 cm, men denne kunne godt være lidt større.
Fordel ostecremen på kagen og brug en kniv til at lave mønster med.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-40 min. Der skal stadig hænge en smule dej ved, når du stikker i kagen med en kniv.
Lad den køle lidt af i formen inden den løftes over på en bagerist til afkøling.

Ingen kommentarer: