fredag den 31. maj 2013

Almond Biscotti


Jeg er jo oprindeligt uddannet sekretær og på de tilhørende skoleforløb var der nogle søde piger, som jeg stadig ses med jævnligt. Sidst var det på cafe, hvor Anne sad og drømte om "de der tørre småkager" til hendes latte, men dem var der ingen af. Jeg måtte indrømme, at jeg heller ikke havde en opskrift på bloggen, men det kan der gøres noget ved. Selvom jeg ikke rigtigt drikker kaffe, så er jeg vild med biscotti og de er jo super nemme at bage selv.
Opskriften fandt jeg på bloggen Food4tots.
Jeg synes, at der var alt for mange mandler, for jeg kunne slet ikke have dem i dejen, så jeg brugte nok kun 50-60 g. De blev alligevel rigtigt lækre og med den helt rigtige mandelsmag:) I en kagedåse eller et tætsluttende glas kan de snildt holde sig et par uger..
Det er ikke sidste portion jeg har bagt i nærmeste fremtid. Der kan jo kommes alle mulige forskellige slags nødder, krydderier, tørrede frugter, citronskal, chokolade osv. deri og så er der altid lige lidt at byde til kaffen :)

Almond Biscotti (35-45 stk.)
120 g. mel
30 g. mandelmel
½ tsk. bagepulver
1 æg
75 g. rørsukker
50-60 g. mandler

Varm ovnen op til 160 grader. Rist mandlerne på en bageplade med bagepapir i ca. 8. min. til de har fået lidt farve.
Bland mel, mandelmel og bagepulver.
Pisk æg og sukker rigtigt godt sammen og vend herefter mel-blandingen i.
Kom lidt mel på bordet og hænder og ælt til en fast, men let klistret dej. Ælt mandlerne ind heri.
Del dejen i 2 stykker og form dem til lange, flade retangler. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 160 grader i 30 min.
Tag dem ud og lad dem afkøle i ca. 15-20 min.
Skær retangelerne i tynde skiver med en stor, skarp kniv. Læg dem tilbage på bagepladen med skærefladen op.
Bag dem yderligere 7-10 min. ved 160 grader til overfladen er tør og sprød- bruger du ikke varmluft skal de nok lige vendes undervejs.
Lad dem køle helt af på en bagerist inden de kommes i en kagedåse eller tætsluttende glas.

Ingen kommentarer: