tirsdag den 30. juli 2013
Grillet Tunsteak med fetacreme, æblepesto og grillede tomater
Det her er et rigtigt lækkert LCHF-måltid, med proteinrig tun, fed feta, pesto med god olie og pinjekerner og sprøde grøntsager. Sådan en tunsteak på grillen smager altså også bare super godt!
Er man nu ikke til LCHF, så vil et godt stykke brød passe rigtig godt dertil.
Dette måltid er nemt og hurtigt at lave, men også rigtig godt til gæster. Især fetacremen er rigtigt god. Den kommer jeg til at lave mange gange fremover, måske med lidt krydderurter i, men den er også god som den er.
Jeg brugte bare lidt ærtesalat, agurk, gulerødder og så de grillede tomater som tilbehør. Asparges, ærter eller rucola kunne også være lækkert..
Opskriften er fra AltForDamerne.
Grillet tunsteak med fetacreme, æblepesto og grillede tomater (2 pers.)
2 ferske tunsteaks
ca. 10 cherrytomater på stilk
olivenolie
salt, friskkværnet peber
Fetacreme:
100 g. feta
1 dl. græsk yoghurt
1 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
Æblepesto:
1 dl. basilikumpesto
1 syrligt æble
evt. 1 spsk. oliveolie
Start med at lave fetacremen; mos fetaen sammen med olivenolien med en gaffel. Rør yoghurten i og smag til med salt og peber.
Riv æblet og bland den i pestoen. Er den for tyk spædes op med en lidt olivenolie.
Dryp tomaterne med olivenolie og drys med rigeligt groft salt. Grill dem til de får lidt farve.
Pensel tunsteaksene på begge sider med lidt olie og drys med salt og peber. Grill dem i ca. 3-4 min. på hver side. Server straks med salat, tomater, fetacreme og æblepesto.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar