fredag den 12. juli 2013

Persille- og parmesankylling

Vores lille gasgrill bliver rigtig brugt her i sommervarmen, så den anden dag lavede jeg en hel kylling derpå i en lækker marinade med persille, parmesan og hvidløg. Enkelt, og meget lækkert!
Jeg lavede den i en foliebakke, hvor jeg havde lagt en bunke helt små kartofler i bunden. De blev virkeligt sprøde og lækre. Det lykkedes mig at lave en nogenlunde sauce og så fik vi en helt enkel salat af frisee, agurk, grillede majs og solsikkekerner, kun med en smule olie, et pift citron og et nip salt og peber. Nem og lækker sommermad. Dertil fik vi en meget sød øl fra Søgaards Bryghus. Den smagte rigtig dejligt, men er vidst lidt for sød til at blive drukket til mad. En lun sommeraften passer den bedre til.

Persille- og parmesankylling
1 hel kylling
1 citron
1 dl. friskrevet parmesan
1 dl. friskhakket persille
2 fed hvidløg, pressede
1-1½ dl. olivenolie

Tilbehør:
Små kartofler
Salat
salt, peber

Kig kyllingen efter både indvendigt og udvendigt.
Prik en masse huller i citronen med en lille spids kniv. Kom den ind i kyllingen.
Rør parmesan, persille, hvidløg og olivenolie sammen. Den skal være tyk, men stadig flydende. Krydder med salt og peber.
Smør hele kyllingen ind i marianden og læg den i en foliebakke.
Kom evt. små kartofler ned til kyllingen.
Grill den med lukket låg i ca. 1 time alt efter kyllingens størrelse. Kødsaften skal være klar hvis du stikker en kniv eller kødnål i kyllingens tykkeste sted. Brug evt. stegetermometer.
Lad kyllingen køle lidt af og skær den så ud.

Ingen kommentarer: