mandag den 30. september 2013

Coconut Curry Carrot and Apple Soup

En rigtigt varmende og nærende supper fyldt med grønt, æbler og krydderier.
Den er lidt spicy, men ikke mere end den lige varmer godt i kroppen og det kan an da hurtigt komme til at trænge til med de temperaturer vi har efterhånden. Sammen med et godt stykke brød var det en nem og lækker aftensmad..
I opskriften fra The Cafe Sucre Farine er der brugt en gul peberfrugt, men jeg havde en rød, som trængte til at blive brugt. Desuden undlod jeg ingefær, for det kan jeg altså bare ikke li!

Coconut Curry Carrot & Apple Soup (4 pers.)
½ kg. gulerødder
1 stort løg
2 æbler
1 peberfrugt
2 fed hvidløg, presset
1 spsk. rød karrypasta
2 tsk. mild karry
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. brun farin
saft af ½ citron
1 ds. kokosmælk
½ l. hønseboullion
2 spsk. smør
salt, peber

Fyld:
1 pakke bacon
1 syrligt æble
1 dl. cashewnødder

Skræl gulerødderne og hak dem groft. Skræl løget og hak det groft. Skær æbler og peberfrugt i tern.
Smelt smørret i en stor gryde og svits hvidløg, karrypasta, sukker og krydderier heri et øjeblik og tilsæt grøntsagerne. Svits et øjeblik.
Tilsæt boullion og lad småkoge ca. 25-30 min. til grøntsagerne er møre.
Kom kokosmælken i og lad simre yderligere 5 min.
Blend det hele til en jævn og cremet suppe. Kom den tilbage i gryden, kog op og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær bacon i tern og steg det sprødt på en tør pande. Skær æblet i tern og hak nødderne groft. Svits dem med et øjeblik.
Server med topping og brød.

3 kommentarer:

Hvadskalvibage/Mette sagde ...

Hvor lækkert - det må klart testes her i efteråret

Jimmi sagde ...

Er 6 cups ikke omkring 1,5 liter?

MissMuffin sagde ...

Mette,det smagte rigtig dejligt og mættende:)

Jimmi, det er omkring 1,3 liter. Jeg skriver altid opskrifterne som jeg laver dem og jeg vurderede, at det var alt for meget væske...