mandag den 18. november 2013

Lakseside med sprød urtepanering


(Billedet er hugget ved Line:) )

Den anden aften kom de søde piger på besøg til en omgang aftensmad, hygge og snak.
Menuen blev til:

  • Lakseside med sprød urtepanering
  • Kålsalat med persilleyoghurt
  • Avocadosalat med granatæble og græskarkerner
  • Rødbedefocacia med feta
Dessert
  • Hvid chokoladebrownie med hindbær. Kærnemælksis til.
 Her kommer først opskriften på den lækre laks. Jeg har lavet noget lignende før, en her blev den lige som den skulle være, med masser af smag og sprødhed.
Det her er en god måde at få brugt et stykke gammelt brød på og samtidig få et rigtig lækkert stykke laks. Masser af smag og tekstur. Hvis brødet er meget tørt skal du bruge en god portion olivenolie, men er det friskt skal du ikke bruge helt så meget..

Lakseside med sprød urtepanering (1 stor lakseside)
1 stor lakseside
½ mørkt brød uden kerner og skorpe
1 bdt. dild
1 bdt. persille
skal af ½ øko-citron
20 g. pinjekerner
½-1 olivenolie
salt, peber

Pluk brødet i mindre stykker og hæld en godt skvæt olivenolie over.
Hak krydderurter og bland dem i sammen med citronskal og pinjekerner.
Mos det godt sammen til en rimelig fast masse.
Læg laksesiden i et ildfast fad eller en bageplade med bagepapir. Pres brød-blandingen godt fast på laksen og krydder med salt og peber.
Bag den i ca. 25-30 min. ved 200 grader

Ingen kommentarer: