onsdag den 29. januar 2014

Svampesuppe med kylling

Denne suppe er ikke ligefrem smuk, men den smager virkeligt godt. Selv Kristian var begejstret for den og han er ellers ikke vild med suppe. Så jeg havde også købt en stor, fed fastelavnsbolle til "aftenskaffen" hvis han nu var helt umulig :)
Opskriften hentede jeg inspiration til hos Tante Sød. Vi havde nogle dage forinden fået en lækker, helstegt kylling, så jeg havde gemt lidt af kødet derfra, så det var dejligt nemt. Desuden havde jeg nogle nøddeboller, der var ved at være ret kedelige. Dem skar jeg i tynde skiver, gned med olivenolie og dryssede med lidt salt og peber. Efter en tur i ovnen var de sprøde og lækre.

Svampesuppe med kylling (2 pers.)
250-300 g. kyllingekød
1 bakke svampe
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. smør
½ l. god hønsebouillon
1-1½ dl. piskefløde
1 tsk. tørret timian
lidt citronsaft
salt, peber

Hak løg og pres hvidløg. Rens svampene og skær dem i passende skiver.
Smelt smørret i en gryde og steg løg og hvidløg heri til de er bløde og klare. Tilsæt svampene og steg yderligere 1-2 min.
Tilsæt kylling, bouillon og fløde og lad simre 5 min til det hele er varmet godt igennem.
Smag til med salt, peber og citronsaft. Server straks.


Ingen kommentarer: