lørdag den 15. marts 2014

Saltmandler

Gode venner er noget, som jeg er meget taknemmelig for, især fordi de fleste af dem er inden for overskuelig afstand. Nu flytter min søde Nicole til Holland og det har gået stærkt, for hendes kæreste fik arbejde dernede lige pludseligt. Ved jeg kommer til at savne hende :)
Da hun var hjemme for at pakke det hele ned fik jeg hende presset til at komme hjem til mig og spise en aften. Vi spiser ofte sammen, men hvad hun ikke vidste var at jeg havde inviteret hendes bedste veninder til en lille suprise-fest, så hun fik set dem alle, selvom det var et kort visit i Danmark. Behøver jeg sige at vi havde en god aften?
Menuen stod på en af Nicoles livretter; Tomatsuppe med diverse tilbehør og hjemmebagt brød. Desserten var en tung chokoladekage med is og jordbær. Nemt og lækkert.

Pigerne ankom lidt før Nicole, så jeg serverede lidt snacks og et glas søde bobler. De hjemmelavede saltmandler var et stort hit og jeg må sige, at de også blev rigtigt gode. I skålen var også ristede og saltede cashewnødder fra Coop Savannah og chokoladeovertrukne lakridser fra Johan Bülow.
Mandlerne er super nemme at lave. Opskriften fandt jeg hos Emma. Brug den mængde mandler du nu ønsker. Jeg havde kun de der 2½-3 dl. i skuffen. Der skal bare være nok væske til at alle mandler kan være dækket.

Saltmandler
½ l. vand
125 g. groft salt
2½-3 dl. mandler

Kom vand og salt i en gryde og kog op. Rør til salten er opløst.
Tag saltvandet af varmen og kom mandlerne i. Lad dem trække i saltvandet i 20 min.
Hæld vandet fra og bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand imellem. Rist dem ved 180 grader i 10-15 min. til de er sprøde og lækre. Vend i dem et par gange undervejs.
Lad dem afkøle helt inden de kommes på et tætsluttende glas.

Ingen kommentarer: