tirsdag den 8. april 2014

Morgenboller med græskarkerner og kakao

Nu skal der ikke gå lowcarb i det hele. For i min verden er der ikke ret meget der slår en nybagt bolle med smør eller Nutella. Sådan er det vidst også med Uni-pigerne, for vi starter gerne dagens gruppearbejde med en nybagt bolle, frugt, juice, kaffe og måske lidt kage.
Det foregår som regel herhjemme, så jeg står for bollerne. Derfor bliver de næsten altid rørt sammen dagen før, så de bare lige skal bages inden pigerne dukker op ved 8-tiden. De her blev gode og med masser af smag, så I får lige en opskrift:) Bollerne smager ikke af kakao, men den giver en fin farve og en god dybde i smagen sammen med siruppen, uden at det bliver sødt.

Morgenboller med græskarkerner og kakao (8 stk.)
25 g. gær
4 dl. vand
2 spsk. kakao
1 spsk. mørk sirup
1 tsk. groft salt
1½ dl. græskarkerner
3 dl. vildrug fra Urtekram
Hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt kakao. sirup, salt, græskarkerner og vildrug. Rør det godt sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til dejen er fast, elastisk og let klistret.
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hæve på køl natten over.
Tag dejen ud og form den til 8 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve mens ovnen varmes op til 210 grader.
Bag bollerne i 12-15 min. til de lyder hule og sprøde når du banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist.

Ingen kommentarer: