søndag den 22. juni 2014

Jordbærtzatiki


Salte bønnefritter og søde sommerbær er et overraskende godt match:)

Solskinsøde jordbær er min sommer-favorit nr. 1. Jeg kan spise dem morgen-middag-aften hver evig eneste dag og besøger den røde jordbærbod ofte for nye forsyninger.
Her er jordbærrene lavet til en stærk tazatiki med masser af hvidløg, som jeg serverede med bønnefritter og en hakkebøf. Kristian var ikke begejstret, men jeg synes den smagte dejligt. Ville dog nok foretrække en almindelig tzatiki og mine jordbær med fløde på hvis jeg nu skulle vælge :)
Jeg bruger altid græsk yoghurt 10% når jeg laver tzatiki. Smagen og konsistensen er bare så meget bedre end skyr og alle de fedtfattige mejeriprodukter. Så hellere spise lidt mindre!
Opskriften er fra Vanløse Blues endnu engang :)

Jordbærtzatiki
150 g. jordbær
2½-3 dl. græsk yoghurt 10%
3 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
salt, peber

Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i tern og mos dem let med en gaffel.
Bland med græsk yoghurt til du får den ønskede konsistens.
Pres hvidløgene og rør det i. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Stilles på køl ind til servering- det har godt af at trække en halv times tid.

Ingen kommentarer: