torsdag den 19. juni 2014

Kartoffelsalat med avocadocreme

En smuk og grøn kartoffelsalat- perfekt i selskab med en sprød pølse fra grillen og en sød salat med vandmelon, rucola og feta.

Kartoffelsalat og frikadeller er en af mine favoritter. Det smager såååå godt, men det er måske ikke så sundt med kogte kartofler smurt ind i mayonnaisedressing og med et drys purløg som eneste grønne indslag.
Denne kartoffelsalat kan spises med bedre samvittighed, for her er dressingen skiftet ud med en creme lavet af supersunde avocado. En ordentlig håndfuld krydderurter ville klæde den, men jeg havde ikke rigtigt nogen på lager. Nogen vil sikkert også argumentere for, at bacon er et slags krydderi :) Bacon klæder hvertfald den fede avocado rigtigt godt, så spar ikke den væk! Krydderurter, lidt hakket løg osv. ville og smage rigtigt godt deri.
Jeg brugte avocadoolie i cremen og den har et ret karakteristisk og nøddeagtig smag, som ikke alle vil bryde sig om. Den kan erstattes af olivenolie eller hvad du nu lige synes. Fordelen ved avocadoolien er, at den holder cremen grøn- også til dagen efter.


Kartoffelsalat med avocadocreme (2-3 pers.)
1 kg. små kartofler, kogte og kolde
1 pakke bacon
3 modne avocadoer
½ dl. avocadoolie
2-3 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. citronsaft
salt, peber

Steg baconen til den er sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Fjern stenen fra avocadoerne og skrab kødet ned i en blender.
Tilsæt olie, yoghurt, citronsaft og lidt salt og peber. Blend til en tyk creme.
Smag til med salt og peber.
Skær kartoflerne i halve og vend dem sammen med avocadocremen.
Bræk baconen i små stykker og drys over kartoffelsalaten. Server med det samme.Ingen kommentarer: