Lige for tiden spiser jeg rigtigt mange pistacienødder, for de smager bare godt og pynter på alt med den grønne farve. Så de skulle også prøves i boller, der blev rigtigt lækre. Vi var dog enige om, at der sagtens kunne være mange flere nødder i. Bollerne går godt til både ost, Nutella og spegepølse, så prøv dem endeligt af. Jeg bruget saltede pistacienødder og undlod ellers salt i dejen og det fungerede ganske fint:)
Jeg fik 5 meget store boller ud af portionen, så lav dem mindre eller gang portionen op hvis du vil have endnu flere.
Lyse rugboller med pistacie (5-6 boller)
10 g. gær
4 dl. vand
1 tsk. brun farin
1 dl. pistacienødder uden skal
3½ dl. fint rugmel
Hvedemel
2 spsk. hakkede pistacienødder til drys
Rør gæren ud i vandet.
Hak pistacienødderne groft og tilsæt dem sammen med farin og rugmel.
Tilsæt hvedemel lidt af gangen til du har en fast, men ret klistret dej. Ælt den rigtigt godt.
Kom dejen i en skål og dæk med husholdningsfilm. Lad den hæve i køleskabet natten over.
Næste dag tages dejen ud af køleskabet og formes til boller med en ske, der er dyppet i vand.
Lad bollerne hæve mens ovnen varmes op til 220 grader.
Bag bollerne i ca. 8-12 min. De skal lyde hule når du banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar