Græskar har den smukkeste farve og samtidig er den fuld af gode vitaminer, fibre og har et meget lavt kalorieindhold, så det kan spises med god samvittighed.
Jeg ved godt, at suppen snart svømmer over i suppe-opskrifter, men det er nu bare lige sådan det er. November er suppe-tid i det lille blå hus.
Jeg har før forsøgt mig med græskarsuppe uden at være så begejstret som alle andre tilsyneladende er. Nu skulle det smukke græskar have chancen igen, denne gang i godt selskab af lidt tomater. Suppen er blevet ganske god, men jeg bliver bare aldrig helt fan af det der græskar. Både smag og konsistens er altså lidt mystisk. Jeg skruede godt op for chilien og fik en tilpas spicy suppe, der rigtigt varmede kroppen igennem. Det var rart- og så med sprød bacon på toppen :)
Græskarsuppe med tomater og kokosmælk (4 pers.)
1 Hokkaido græskar
500 g. tomater
1 syrligt æble
1 løg
3 fed hvidløg
½ ds. kokosmælk (ikke light)
½ l. god grøntsagsbouillon
3 tsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
1 spsk. sambal oelek (chilipasta)
saft af 1 mandarin
salt, peber
Skræl græskaret og skær det i grove tern.
Pil løget og skær det i tern. Pil hvidløget. Fjern kernehuset på æblet og skær det i tern.
Kom græskar, løg, hvidløg og æble op i en gryde sammen med spidskommen, gurkemeje og samba oelek. Kom bouillon ved til det lige dækker.
Kog i ca. 25 min. til det hele er mørt.
Blend suppen sammen med kokosmælken- brug den faste del af kokosmælken.
Kog op og smag suppen til med salt, peber og mandarinsaft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar