mandag den 3. november 2014

Jordskokkesuppe med chips og rugbrødscroutonerJordskokker er en billig spise, men et stort arbejde at rengøre. Gå efter de største du kan få, det gør det lidt nemmere.

Åha, jeg elsker den del af efteråret, de betyder at jeg igen kan spise suppe mindst en gang om ugen. Kristian deler ikke helt samme begejstring for suppe som mig, men som regel går det. Suppe er en god måde at få masser af grøntsager på og så spare lidt på kødet. Så suppe er også ofte et ret billigt måltid.
Det er den her suppe hvertfald, for på torvet fik jeg jordskokker til næsten ingen penge og i køleskabet var der en sjat fløde og en rest pesto, men skabene gemte på bouillon, hvidløg og en rest tør rugbrød. 

Jordskokkesuppe med chips og rugbrødscroutoner (4 pers.)
1 kg. jordskokker
300 g. kartofler
3 fed. hvidløg
1 terning god boullion
ca. 1-1½ liter vand
1½ dl. fløde
2 skiver rugbrød
olivenolie, salt, peber

Tilbehør:
Pesto

Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Tag en stor jordskok fra til chips.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kom jordskokker og kartofler i en stor gryde sammen med hvidløg, bouillon og vand. Vandet skal bare lige dække. Kog til jordskokker og kartofler er møre.
Imens laves chipsene. Skær jordskokken i tynde skiver med en mandolin og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med lidt olivenolie og drys med salt.
Bag dem ved 220 grader i ca. 5-7 min. Hold øje, de bliver hurtigt mørke i kanterne.
Skær rugbrødet i tern og vend med lidt olivenolie. Bag dem ved 220 grader i ca. 10-15. min til de er helt sprøde. Vand dem undervejs.
Når grøntsagerne er møre blendes det hele godt, evt. med en stavblender.
Kog op sammen med fløden og smag til med salt og peber.
Server suppen sammen med jordskokkechipsene, rugbrødscroutonerne og et par dryp pesto.

Ingen kommentarer: