søndag den 9. november 2014

Snickerskage

Vi havde den hyggeligste lørdag sammen med Lotte og Carsten og deres lille Marinus. Vi spiste alt for meget og efter denne heftige sag måtte Lotte og mig kapitulere, så vi slog mave oppe i vores seng mens vi lige fik vendt den der verdenssituation :)
Nå, tilbage til kagen. Denne næsten konfektagtige sag fandt jeg hos fine Emily Salomon. Den er god! Opskriften stemmer ikke helt i forhold til bagetider osv, så jeg skriver opskriften som jeg fik den lavet. Der er til rigtigt mange i den her opskrift. Vi kunne kun klemme et stykke ned hver og så var der stadig 3/4 af kagen tilbage. Tænker den ville være rigtigt god som en del af et kagebord, hvor man skærer den ud i små firkanter, for så bliver der til rigtige mange heri.

Snickerskage200 g. blødt smør
4 dl. sukker
3 æg
4 dl. mel
1½ tsk. bagepulver
300 g. peanuts


Karamel
1½ dl. fløde
1½ dl. sirup
75 g. smør
3 dl. sukker

1 stang vanilje

Chokolade
250 g. mørk chokolade 

½ dl. fløde

Pisk smør og sukker godt sammen.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert.
Bland mel og bagepulver og vend i blandingen. Rør kun til dejen er netop ensartet.
Kom bagepapir i en bradepande eller springform. Fordel dejen heri.
Fordel peanuts over og tryk dem lidt ned i dejen.
Bag ved 200 grader i ca. 30-40 min. Kagen skal være fast og det bliver den først ret langt henne i bagetiden.
Imens laves karamellem. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med resten af ingredienserne til karamellem i en lille gryde.
Prik lidt huller i den varme kagebund og hæld karamellem over. Gør det evt. af to omgange, så det får tid til at trænge ned i kagen. Lad kagen køle helt af.
Når kagen er helt kold laves chokoladen. Smelt chokoladen i fløden over vandbad- eller bare lav varme og omrøring.
Fordel chokoladen over kagen og lad stivne. Gerne natten over, så kagen får lov at sætte sig.

2 kommentarer:

Rasmus sagde ...

Hejsa
Den ser dælme go ud :-)
Er det usaltede peanuts du har brugt?

MissMuffin sagde ...

Rasmus, den er dælme oss go :) Nej nej, endeligt brug de saltede! Ellers bliver det en flad omgang. Karamel og salt er enormt gode venner :)