torsdag den 29. januar 2015

Smoothie med chiagrød

Topping er vigtige på en skål smoothie. Her er der cornflakes, speltflager, græskarkerner, hampefrø, kakaonips og mørk chokolade.
Nødder, friske eller frysetørrede bær, kokosflager, granatæblekerner, frø, kerner og tørret frugt smager også godt derpå.

Jeg elsker at spise en skål smoothie til morgenmad med alverdens lækre toppings på. Kristian synes ikke, at det mætter godt nok, men jeg spiser altid et blødkogt æg til og så holder det mig rigtigt fint mæt ind til frokost. Især hvis jeg tilsætter smoothien en omgang chiagrød!
Det mætter måske ikke helt så tungt som de dage, hvor morgenmaden er ristet rugbrød med scrambled eggs, men jeg synes den store mængde bær, grønt og sunde fedtstoffer opvejer det. Er jeg sulten inden frokost har jeg altid en banan eller lidt mandler på lager.
Når jeg laver smoothies til mig selv er det altid med avocado og spinat, for det er en nem måde at spise grønt på. Kristian synes ikke det er sødt nok, så spiser han med, så plejer jeg at smide ½ banan i.
Chiafrø er nogle små superfrø fyldt med en masse vigtige næringsstoffer, herunder masser af protein, fibre og Omega-3. Samtidig kan det binde en ret stor mængde vand, så man kan lave "grød" med det. Chiafrø er ret dyre, men jeg synes sådan en bøtte holder længe og jeg er ikke nærig med dem.


Smoothie med chiagrød (2 pers.)
Chiagrød:
1 ds. kokosmælk
3 spsk. chiafrø
3 spsk. boghvedeflager eller havregryn

Smoothie:
250 g. jordbær, optøede
1 stor håndfuld babyspinat
1 avocado
½ banan
1 ½ spsk. hørfrøolie
1 tsk. vaniljepulver

Start med at lave chiagrøden aftenen før, så den kan nå at størkne. Bland kokosmælk, chiafrø og boghvedeflager i en skål med låg. Lad det stå natten over.
Kom alle ingredienserne til smoothien i blenderglasset sammen med 1/4 af chiagrøden.
Blend til en tyk og cremet smoothie. Er den for tyk kan lidt mælk, vand eller juice tilsættes.
Fordel smoothien i to dybe tallerkner og top med alle dine favorit-toppings:)


Ingen kommentarer: