Jeg elsker mit empire-stel! Det pynter bare på enhver ret. Tak Mormor :)
Herhjemme er mælkeprodukterne begyndt at snige sig ind igen. Kristians problemer med maven har vidst sig at være Morbus Crohn, en kronisk tarmbetændelse. Mange med Crohn oplever at være følsomme over for mælk og hvide kulhydrater, men der er ikke tale om en egentligt intolerance. Vi har fundet ud af, at Kristian ikke tåler almindeligt mælk, koldskål og den slags, men en smule fløde og ost i moderate mængder går det. Så det er altså dejligt, for jeg elsker ost og fløde! De fleste dage spiser han ikke mælkeprodukter og hvede, men engang imellem går det fint, især når mængderne er moderate.
Her er pastaen Urtekrams speltspaghetti, men fløden er en helt almindelig øko piskefløde. En virkeligt lækker pastaret, som er nem og hurtig at lave en hverdagsaften. Der er ikke sååå mange grøntsager heri, så man kan med fordel servere en salat til.
Pasta med laks og citronsauce (2 pers.)
2 laksefiletter
1 citron
200 g. babyspinat
2 fed hvidløg
ca. 2½ dl. piskefløde
½ dl. hakkede mandler
spaghetti til 2 personer
olivenolie, salt, peber
Start med at rive skallen af halvdelen af citronen. Halver citronen og pres saften af den ene halve og bland med citronskallen. Skær den anden halvdel i skiver.
Kom laksenop i et lille fad, krydder med salt og peber og fordel citronskiverne over. Bag ved 200 grader i ca. 15 min. til laksen er gennembagt.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Varm en god slat olivenolie op på en pande. Pres hvidløget og svits det kort heri.
Tilsæt citronsaft, fløde og spinat. Lad spinaten falde sammen og saucen koge lidt ind.
Smag til med citronsaft og gavmilde mængder af salt og peber.
Hæld vandet fra pastaen og kom det over i saucen. Bland det godt sammen.
Server pastaen med smuldret laks og hakkede mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar