Det lille hæfte der fulgte med et jule-nummer af "Alt for Damerne" var altså et godt køb!
Der er stadig masser af opskrifter jeg ikke har fået afprøvet, men idag skulle den sidste for denne jul li bages. Nemlig de her små søde "Adventkys":)
Her er dejen også lidt træls at arbejde med, men efter en tur i fryseren var den nem nok at rulle ud mellem 2 stykker film.
Opskriften siger der er til 20 stk, men der så bliver dej i overskud, der kan bages som alm. småkager ved 190 gr.
Derfor forbagte jeg kun de 20 stk, for at sikre der var marengs nok.
Der var marengs til meget mere end den her portion kager, så det er bar med at forbage alle kagerne og så vil du få 40 adventskys, hvor jeg fik 20 stk + 20 alm. mandelkager og for meget marengs.
De var et stort hit i kagedåsen, men ikke så julet som de kunne være.
Lidt appelsin ville måske hjælpe på det...
Adventskys(20-40 stk)
Mandeldej:
50 g smuttede mandler
250 g mel
150 g blødt smør
100 g flormelis
1 æg
Vaniljemarengs:
½ vaniljestang
4 æggehvider
150 g sukker
Blend mandlerne til mel.
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
Kom den i film og frys den ca. en halv time.
Rul dejen ud mellem 2 store stykker film og udstik små kager i den form du nu har.
Kom kagerne på en bageplade med bagepapir.
Bag dem 4-5 min ved 190 grader og afkøl.
Imens laves marengsen.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem godt med ca. 1 spsk sukker, så det fordeles jævnt.
Pisk resten af sukkeret sammen med æggehviderne til en sej marengs.
Tilsæt vaniljesukkeret og pisk igen.
Kom dem i en sprøjtepose med stjernetylle eller bar en plasticpose med hul og sprøjt små toppe ud på de forbagte kager.
Bag kagerne ved 100 gr i 35-40 min.
Afkøl dem helt, inden de kommes på tætsluttende kagedåser.
Tip: Dejen kan rulles til en stor pølse og skøres i skiver ligesom specier.
Bag dem gyldne og sprøde ved 190 grader og så er der mandelkager:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar