Om vinteren får vi meget suppe og gerne med godt brød til. Det nemt, sundt og billigt og jeg elsker det bare!
Bollerne, som jeg synes er vildt gode er lavet efter inspiration fra et gammelt nummer af Mad!. Da jeg ikke havde alt der skulle bruges fandt jeg bar selv på resten:)
Opskriften anbefalede emmentaler og det tror jeg ville passe bedst, men nu havde jeg det bar ikke lige:)
Boller med æble og bacon(6 stk):
25 g smør
1/4 dl vand
25 g gær
1 dl creme fraiche
½ tsk salt
1 æg
ca. 4½ dl hvid hvede- eller alm. hvedemel.
sesamfrø til drys
Fyld:
100 g bacon(5 skiver)
1 æble
6 tsk dijonsennep
100 g revet parmesan og mozzarella
Smelt smørret. Tilsæt vandet og lad det stå til det er fingervarmt.
Rør gæren ud deri.
Rør cremefraiche, æg og salt deri.
Tilsæt det meste af melet indtil du har en smidig dej.
Lad den hæve 30 min.
Imens laves fyldet. Skær baconen i små tern og steg det gyldent. Lad dryppe af.
Skræl æblet og riv det groft.
Del dejen i 6 stykker og rul dem ud.
Smør hvert stykke med dijonsennep og kom bacon, æble og ost derpå.
Luk dejen godt sammen om fyldet og stil boller på en bageplade med bagepapir- samlingen skal vende ned af.
Lad dem efterhæve tildækket i 20 min.
Pensel bollerne med vand eller æg og drys med rigeligt af sesamfrø.
Bages i 10-12 min ved 250 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar