tirsdag den 17. august 2010

Chokoladecupcakes med karamelglasur..


Først det sunde indslag til aftensmad og derefter lidt til den søde tand  fra min nyeste kagebog "Cupcakes" af Cheryl Lindblad, som er en super lille bog med lækre opskrifter og flotte billeder...
De er nemme at lave og virkede i første omgang lidt kedelige, men hvis de får lov at stå i en glasklokke på køkkenbordet bliver de faktisk ret lækre- også et par dage efter.
Havde jeg ikke tilsat 50 g hakket, mørk chokolade var de nok alligevel blevet lidt for kedelige.
Glasuren skulle være lidt karamelagtigt, men blev fra flere sider beskyldt for at smage af mokka og det må jeg give dem ret i, der var lige en lille snert!
Leder stadig efter den helt perfekte chokolademuffin-opskrift, der giver søde, svampede og lækre muffins ligesom dem man får på cafeerne...

Chokoladecupcakes med karamelglasur (8-12 stk)
3 3/4 dl hvedemel
1 dl god kakaopulver
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
125 g blødt smør
2½ dl lyst muscovadosukker (kan erstattes af alm. sukker/rørsukker)
2 æg
1 dl mælk
½ dl creme fraiche
5o g mørk chokolade, grofthakket


Glasur:
25 g smør
1 dl muscovadosukker eller farin
½ dl fløde
1/4 dl lys sirup
4½-5 fl flormelis

Bland mel, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
Kom smørret op i en anden skål sammen med sukkeret og pisk med en elmikser til det er lyst og cremet.
Kom æggene i et af gangen og pisk godt imellem.
Kom melblandingen i skiftevis med mælk og creme fraiche.
Pisk det hurtigt sammen til en ensartet masse.
Rør herefter chokoladen i.
Fyld i muffinsforme og bag dem 25-20 min ved 175 grader.
Lad dem køle af.
Kom smør, sirup og sukker i en lille gryde og smelt under omrøring ved svag varme.
Lad det simre ved svag varme i ca. 5 min til det bliver lidt tykkere.
Lad cremen køle af.
Rør halvdelen af flormelisen i og pisk derefter med en elmikser.
Kom derefter flormelis i, til du opnår den ønskede konsistens- kom lidt mælk i hvis den bliver for tyk eller lidt mere flormelis hvis den bliver for tynd.


Aller nederst i en skuffe gemte sig en gammel form med små hjerter, som jeg af en eller anden grund aldrig har brugt.
Tror jeg fik den af nissen forrige jul:)
Idag blev det så og der kom 4 små fine hjerter derud af.
De blev serveret med god vaniljeis, friske jordbær og chokoladesauce- rigtig sød og nem dessert:)

Ingen kommentarer: