mandag den 16. august 2010

Chokolademousse med hindbærgele...

Så er aftenens dessert klar og mangler bar lige et par hindbær på toppen og et drys chokolade..
Opskriften er fra SpisBedre nr. 7/2009 og er super nem at lave, men skal så forberedes sagen før.
Moussen for en god, lidt grov konsistens og smager kraftigt af chokolade og hindbærgelen´ giver en dejlig sødme og syrlighed. Jeg har brugt en hindbærsaft der kun er sødet med æble og næsten ingen sukker, så den er ret syrlig ligesom jeg synes den skal være.
Jeg brugte 1½ dl saft istedet for 1 dl vand + 1 dl saft, for at være sikker på den smagte af nok- det kommer helt an på saften.


Chokolademousse med hindbærgele(4 pers)
Mousse:
1 dl sukker
5 dl piskefløde
150 g mørk chokolade(70%)


Gele:
2 blad husblas
½ dl vand
1½ dl koncentreret hindbærsaft( evt. ½ dl vand + 1 dl saft)
Friske hindbær og chokoladespåner til pynt.

Mousse:
Smelt sukkeret i en gryde.
Hæld fløden i(pas på, sukkeret er mega varmt) og varm op under omrøreing, til sukkeret er opløst.
Hak chokoladen og læg den i en skål.
Hæld den varme fløde over chokoladen under omrøring, til chokoladen er smeltet.
Sæt chokoladefløden på køl mindst 12 timer- jeg lavede det igår aftes.
Gele:
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Tag husblassen op og smelt den sammen med ½ dl vand ved svag varme.
Kom saften(saft + vand) i en skål og rør husblas i.
Stil skålen i køleskabet 30-40 min.
Rør et par gange undervejs, til gelen' ligner æggehvide i konsistensen.
Pisk chokoladefløden til mousse på lav hastighed. Pisk ikke for meget, da den kan komme til at skille så.
Sprøjt chokolademoussen ned i 4 glas eller skåle. Glat overfladen lidt.
Fordel den afkølede gele' over og lad det stivne yderligere.
Pynt med hindbær og chokolade ved serveringen.

2 kommentarer:

Charlotte sagde ...

Jeg kan ikke følge din opskrift-blog med Bloglovin´ hvordan kan det være??

MissMuffin sagde ...

Det er fordi, at jeg vidst skal have tilføjet Bloglovin' selv og det har jeg ikke lige sat mig ind i hvordan jeg tilknytter, da jeg i de par år jeg har blogget har brugt Google's læserfunktion..
Derfor:)