mandag den 16. august 2010

Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup...

Kristians kollega og hendes kæreste kommer kommer jo imorgen og så skal der jo serveres lidt god mad. Desserten blev en opskrift på 2 slags chokolademousse med skovbærsirup og det tegner til at blive godt- hvertfald for en chokolade-elsker som mig:) Opskriften er fra Arlas hjemmeside, som er fuld af lækre opskrifter!

Den hvide mousse er meget luftig, men jeg håber den sætter sig i løbet af natten...
Desserten er ikke så svær at lave, men den kræver lidt tid og en del opvask:) Imorgen vil jeg pynte med chokoladespåner, chokoladestjerner og lidt friske bær..
I siruppen skulle der have været tilsat 25 g hakkede valnødder til sidst, men det synes jeg ikke at jeg ville, så det har jeg undladt.


Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup(4-6 pers)
Skovbærsirup:
200 g frosne skovbær
85 g sukker
½ vaniljestang
2 spsk vand


Hvid chokolademousse:
75 g hvid chokolade
3 past. æggehvider( ca. 1 dl)
3 spsk sukker
3½ dl piskefløde


Mørk chokolademousse:
75 g god, mørk chokolade(jeg brugte 70%)


Skovbærsiup: Kom bær, sukker og vand i en lille tykbundet gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den ved.
Kog bærrene ved svag varme under låg ca 5 min.
Tag låget af og kog blandingen ind til en tyk sirup. Mos de lidt større bær undervejs med en gaffel.
Lad den køle helt af.
Hvid chokolademousse: Pisk æggehvider og sukker til en meget sej marengs.
Pisk fløden til let skum.
Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovnen(forsigt, det går stærkt).
Kom 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål. Vend forsigtigt den hvide chokolade i.
Vend derefter ca. 3 dl flødeskum i.
Mørk chokolademousse: Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i microovnen.
Vend den i resten af marengsskummet. Vend derefter de resterende ca. 2-2½ dl flødeskum deri.
Kom den mørke chokolademousse i 4-5 glas.
Læg forsigtigt 2 spsk skovbærsirup ovenpå.
Fordel herefter den hvide mousse i glassene.
Stil dem på køl min. 4 timer- de kan stå 1-2 døgn tildækket i køleskabet, så de bliver først spist imorgen aften.

Ingen kommentarer: