Kristians kollega og hendes kæreste kommer kommer jo imorgen og så skal der jo serveres lidt god mad. Desserten blev en opskrift på 2 slags chokolademousse med skovbærsirup og det tegner til at blive godt- hvertfald for en chokolade-elsker som mig:) Opskriften er fra Arlas hjemmeside, som er fuld af lækre opskrifter!
Den hvide mousse er meget luftig, men jeg håber den sætter sig i løbet af natten...
Desserten er ikke så svær at lave, men den kræver lidt tid og en del opvask:) Imorgen vil jeg pynte med chokoladespåner, chokoladestjerner og lidt friske bær..
I siruppen skulle der have været tilsat 25 g hakkede valnødder til sidst, men det synes jeg ikke at jeg ville, så det har jeg undladt.
Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup(4-6 pers)
Skovbærsirup:
200 g frosne skovbær
85 g sukker
½ vaniljestang
2 spsk vand
Hvid chokolademousse:
75 g hvid chokolade
3 past. æggehvider( ca. 1 dl)
3 spsk sukker
3½ dl piskefløde
Mørk chokolademousse:
75 g god, mørk chokolade(jeg brugte 70%)
Skovbærsiup: Kom bær, sukker og vand i en lille tykbundet gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den ved.
Kog bærrene ved svag varme under låg ca 5 min.
Tag låget af og kog blandingen ind til en tyk sirup. Mos de lidt større bær undervejs med en gaffel.
Lad den køle helt af.
Hvid chokolademousse: Pisk æggehvider og sukker til en meget sej marengs.
Pisk fløden til let skum.
Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovnen(forsigt, det går stærkt).
Kom 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål. Vend forsigtigt den hvide chokolade i.
Vend derefter ca. 3 dl flødeskum i.
Mørk chokolademousse: Smelt den mørke chokolade over vandbad eller i microovnen.
Vend den i resten af marengsskummet. Vend derefter de resterende ca. 2-2½ dl flødeskum deri.
Kom den mørke chokolademousse i 4-5 glas.
Læg forsigtigt 2 spsk skovbærsirup ovenpå.
Fordel herefter den hvide mousse i glassene.
Stil dem på køl min. 4 timer- de kan stå 1-2 døgn tildækket i køleskabet, så de bliver først spist imorgen aften.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar