mandag den 16. august 2010

Daim-islagkage med mandelmarengsbund...

Iaften skal jeg til Diannas fødselsdag og jeg har lovet at sørge for desserten.
Valget faldt på en daim-islagkage med en lækker bund af mandelmarengs fra Mad! nr. 3/2008. Vi bliver 12 tøser og jeg har lavet opskriften så den passer til ca. 15 pers. Der blev den store springform og så en lidt mindre hjerteform, så jeg håber der er is nok.
Jeg vil prøve at tage et billede i aften, men jeg vil ikke love at jeg husker det:)
Der vil falde en bedømmelse imorgen når kagen er smagt- den er dejlig nem at lave hvertfald.

Daim-islagkage med mandelmarengsbund (ca. 15 pers)
Mandelmarengsbund:
225 g mandler
3 1/4 dl flormelis
1½ tsk bagepulver
6 æggehvider
smør og lidt hvedemel til formen


Daim-is:
1 1/4 dl sukker
6 past. æggeblommer
4 ½ dl piskefløde
1½ dobbelt daim
1½ tsk vaniljesukker

Pynt:
½ dobbelt daim
Jordbær

Bund:
Tænd ovnen på 150 gr. varmluft.
Smør springformen og drys den med mel.
Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor eller blender. Det er op til dig selv, om du vil smutte dem først- jeg gjorde ikke.
Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og vend det forsigtig i mandelblandingen.
Fordel dejen i formen og bag den ca. 30 min.
Lad kagen/kagerne køle helt af i formen.
Daimis:
Pisk sukker og æg til en luftig creme.
Hak daimen fint og vend det i æggemassen sammen med vaniljesukker.
Pisk fløden til skum og vend det i, så du får en luftig creme.
Hæld cremen over den afkølede kage i formen.
Dæk til med husholdningsfilm og frys i mindst 4 timer.
Kagen tages ud af fryseren ca. 30 min før servering.
Pyntes med hakket daim og halverede jordbær.


Eftersnak: Uhm, den er super god!! Den vil jeg komme til at lave mange gange, en super nem dessert til mange, som kan laves i god tid og bar smækkes i fryseren:)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Super lækker og nem dessert :) Den vil jeg helt klart lave igen.

MissMuffin sagde ...

Det er jeg rigtig glad for at høre:)
Jeg har også lavet den mere end en gang med stor succes..