Kristian var noget skuffet over den sidste pizza vi fik, så han mente det skulle gå om idag.
Det var fint med mig, for i BoligLiv nr. 1/2010 var der endnu en opskrift jeg måtte have afprøvet.
Pizzaen er enkel, men super lækker og bunden bliver helt perfekt.
Så i fremtiden vil mine pizzaer nok blive lavet med denne bund, for den er så nem at lave og rigtig god.
Det kan være svært at finde en ordenlig pizzasauce, så jeg har brugt en pastasauce istedet, nemlig "Taste of Tuscany" fra Dolmio, som jeg synes er rigtig god til pizza.
Sulten var ikke så stor idag, så salaten sprang vi over, ellers ville det ha været perfekt med en sprød salat til.
I stedet nøjes jeg bar med en halv advocado og i aften skal vi have lidt lækkert frugt til filmen.
Fuldkornspizza med oksekød (2 pizzaer)
Pizzadej:
2½ dl vand
25 g gær
2 tsk groft salt
200 g italiensk fuldkornsdurrummel
150 g italiensk hvedemel(Tipo 00)
Fyld:
3 dl tomatsauce
1 stort rødløg i skiver
200 g hakket oksekød
250 g hel mozzarella
2 tsk oregano
salt, peber
frisk basilikum
Opløs gæret i vand og tilsæt salt og durrummel.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt, til at dejen er glat og smidig.
Del dejen i 2 stykker og rul dem ud til en rund pizzabund, ca. 30 cm i diameter.
Læg dejen på 2 stykker bagepapir.
Lad dejen hæve mens ovnen varmes op på 225 grader varmluft(ca. 15 min).
Lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Fodel tomatsaucen over pizzabundene og top med rødløg, oksekød og mozarella i små stykker.
Krydr med oregano, salt og peber.
Løft forsigtig pizzaerne på bagepapiret over på de varme bageplader og bag dem ca. 12 min.
Drys med frisk basilikum inden servering.
6 kommentarer:
Hej Miss M :)
Jeg vil - på din opfordring - afprøve disse pizzabunde i aften. Jeg skal nok lige give besked om, hvordan det går :)
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Jeg er hvertfald vild med de bunde, for de er grove og bliver spørde hver gang.
Melet er så godt, også til brød og boller:)
Hej Miss M :)
Så er der blogget om mit pizza-forsøg. Jeg synes virkelig godt om bundene, selv om jeg måtte lave en smule om pga. indholdet i mine skabe.
Du kan se forsøget her:
http://livogmad.blogspot.com/2011/03/2-x-vegetarpizza.html
Du må jo lige give besked, om jeg har henvist korrekt.
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Kan se, at det var den italienske fuldkornsdurrum du ikke havde og efter min mening er den altafgørende for pizzabundene.
Selvom ølandshvede også er lækkert, så prøv dem med fuldkornsdurrumen næste gang, for den er rigtig lækker og kan købes i Føtex og Kvickly..
Hey Miss Muffin :D
jeg er lige faldet over denne opskrift, og ville lige høre om du putter oksekødet på råt ? kan det godt nå at blive tilberedt?
mvh Christina
Christina, det gør jeg ja:) Det er jo kun nogle bitte små portioner du kommer på, så det kan sagtens nå at blive stegt.. Jeg plejer at tage lidt kød fra hver gang jeg laver fx kødsauce, så har jeg altid en lille portion i fryseren. Det er nemlig ikke ret meget der skal til..
Send en kommentar