lørdag den 14. august 2010

Kyllingelasange med spinat...

Nok er Baronessen lidt frygtelig, men hendes kyllingelasange er godt nok et hit:)
Helt sikker min favorit-lasange, mild og cremet.
Jeg halverede portionen og rettede lidt så den passede efter min smag.
Bla. blev den uden rødvin, for det har vi ikke på lager..
Dertil fik vi gulerodsspåner med rosiner og ristede græskarkerner, resten af tzatikien og lidt lunt flutes.. LÆKKER aftensmad:)


Kyllingelasange med spinat(4 pers)
450 g hakket kyllingekød
1 lille løg
2 fed presset hvidløg
200 g friske tomater
½ l tomatpassata
½ ds flåede, hakkede tomater
2 laubærblade
1 tsk groft salt
(evt. en ordenlig slat rødvin)
ca. 250 g frisk spinat eller babyspinat
1 bæger marscarpone
1 pk friske lasangeplader
100 g revet parmesan
salt, peber og olivenolie


Hak løget og svits det i olivenolie sammen med hvidløg og kyllingekød.
Skær tomaterne i tern og kom det i gryden sammen med tomatpassata og dåsetomater.
Lad det simre 10 min.
Tilsæt salt, basilikumblade, laubærblade og evt. rødvin.
Lad det simre 10 min, gerne meget længere for at fremhæve smagen.
Fjern laubærbladene og smag til med lidt salt og peber
Fyld først kødsauce i bunden af et ildfast fad, derefter ca. 5 spsk marscarponeost, spinat og så lasangeplader. Fortsæt til der ikke er mere- afslut med kødsauce.
Kom den revne ost på toppen og bag lasangen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25 min.

Ingen kommentarer: