lørdag den 14. august 2010

Gryereflutes...

Herhjemme elsker vi Salling og Føtexs gruyereflutes, men de er lidt dyre.

Igår forsøgte jeg med at lave nogen selv, men det kom ikke rigtig til at ligne, selvom de smagte rigtig godt alligevel.
Langtidshævet/koldhævet brød er bar noget af det bedste, det giver en helt speciel krumme og saftighed.

Gryereflutes med soltørrede tomater (3 stk)
25 g gær
½ liter koldt vand
1 tsk groft salt
60 g gruyere i små tern
4 store spsk hakkede, soltørrede tomater i olie
300 g fuldkornsdurummel
300-350 g Tipo00 hvedemel


Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, soltørrede tomater og ost.
Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen godt med en ske. Den skal være fast og elastisk, men stadig så blød, at den ikke kan æltes med fingrene.
Dæk skålen godt til og lad hæve natten over i køleksbaet.
Tag dejen ud, del den i 3 stykker uden at ælte og form til 3 lange flutes.
Lad hæve lunt og tildækket 30-45 min.
Bages ved 250 grader i 10-12 min.

Ingen kommentarer: