Opskriften er efter et udklip fra et af mormors gamle blade- jeg tror det er FamilieJournalen:)
Det er en god måde at få brugt en rest bulgur på, for jeg får alligevel altid lavet for meget..
Bollerne skal egentligt laves med hvedemel, men jeg brugte halvt hvedemel og halvt ølandshvede, for at få nogle boller der mætter godt.
Nu skal de bar omdannes til madpakker, så er de klar til at have med i kolonihaven når Kristian engang vågner:)
De er rigtig lækre med en saftig krumme og mætter rigtig godt. Perfekt til madpakken:)
Bulgurboller (7-8 stk)
1 dl bulgur kogt i 2 dl vand (2 dl færdig bulgur)
35 g gær
1 1/4 danskvand
1 æg
50 g smeltet smør
1 spsk sukker
1 tsk salt
150 g hvedemel
150 g ølandshvede
lidt mælk og frø til drys
Rør gæren ud i danskvandet.
Tilsæt det smeltede smør og herefter æg, sukker og salt.
Kom bulgur og ølandshveden i og rør det godt sammen.
Kom hvedemelet i og ælt det til en glat og smidig dej.
Lad den hæve til ca. dobbelt størrelse ( 1 times tid)
Ælt dejen igennem og del den i 7-8 stykker, som formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve 15 min.
Pensl bollerne med lidt mælk og drys med frø og kerner, som du nu ønsker.
Bages ca. 15-20 min ved 200 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar