Bagpå posen med Ølandshveden fra Aurion var der en opskrift på et nemt, langtishævet brød, som jeg li måtte ha afprøvet.
Brødet får en dejlig sprød skorpe og en tung og saftig krumme, så det kan jeg sagtens finde på at bage igen, evt. med lid kerner eller nødder i...
Ølandshvedemel indeholder rigtigt meget protein og gluten, som er med til at give et mættende og saftigt brød. Helt sikkert noget jeg vil bage med i fremtiden- nu skal jeg så også li ha prøvet de mange andre slags som qunioamel, emmer, hel havre og kamut, som Salling havde på hylderne:)
Selvom melet ikke er af det billigste- ca. 40 kr for 1½ kg, så er det stadig meget billigere at bage sit brød selv end at købe det.
Af opskriften bliver der 2 brød, det bliver ca. 10 kr pr. brød og det er da lige til at overkomme. Så ved man også hvad der er i brødet.
Kristian er desværre ikke særligt vild med hjemmebagt brød, slet ikke rugbrød, så der må jeg nøjes med købebrød, for det kan ikke betale sig at bage kun til mig selv.
"Den travles gode brød" (2 stk)
5-10 g gær
½ liter kold vand
1 spsk olie
1 tsk rørsukker
2 tsk groft salt.
ca. 700 g ølandshvedemel
Opløs gæren i vandet sammen med halvdelen af melet.
Tilsæt salt, sukker og olie og derefter resten af melet lidt efter lidt.
Dejen skal være så fast, at den lige kan æltes, men stadig er meget våd og elastisk.
Del dejen i 2 og kom den i 2 brødforme på ca. 1½ l.
Dæk brødene til og lad dem stå i køleskabet 8-12 timer.
Tag brødene ud og lad dem efterhæve ca. 3 timer, til brødene er hævet ca. 2 cm- ellers skal de stå lidt længere.
Pensl dem med en smule vand og drys med mel.
Bag dem ca. 50 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar