mandag den 16. august 2010

Hjemmelavet nutella..

Nutellaen må siges at være en succes, så det er ikke sidste gang jeg laver sån en portion:)
Det er selvfølgeligt ikke helt som Nutella, men smager rigtig skønt:)
Nuteallaen smager selvfølgeligt forskelligt helt afhængig af hvilken kvalitet chokoladen er, så det tror jeg at jeg vil eksperimentere lidt med. Lidt finthakkede, ristede nødder ville gøre den lidt crunchy, det ville nok heller ikke være dårligt..
Opskriften er efter Morten Heibergs "Kage og chokoladefristelser".

Hjemmelavet Nutella
150 g lys chokolade
75 g mørk chokolade (60 %)
3/4 dl (sød)mælk
1½ dl piskefløde
30 g sukker
½ stang vanilje / 1 tsk vaniljesukker
100 g usaltet smør


Hak de 2 slags chokolade meget fint og kom det i en en skål.
Bring mælk, fløde, vaniljekorn og sukker i en lille gryde.
Varm det langsomt op til kogepunktet under omrøring.
Hæld den varme flødeblanding over chokoladen under omrøring.
Rør, til chokoladen er godt opløst.
Når chokoladen er smeltet tilsættes smørret i små stykker.
Pisk herefter blandingen godt igennem med en håndmixer eller en stavblender.
Hæld den på glas og lad den sætte sig ved stuetemperatur.
Opbevares herefter i køleskab- kan holde en uges tid på køl.

Ingen kommentarer: