lørdag den 14. august 2010

Jordbærtærte med appelsin og marcipantoppe..

Denne kage havde jeg med til min mors fødselsdag i juli, da jeg ved, at hun ikke synes fødselsdage altid er det bedste, for når man er mor skal man nemlig selv lave maden:)

Derfor har jeg desserten med og nu hvor der er sæson for min livret jordbær, måtte det blive en jordbærtærte.
Opskiften er fra SpisBedre nr.06/juni 2009.
Marcipanmassen var der slet ikke nok af og jeg synes heller ikke, at det var til at arbejde med, så en anden gang køber jeg nok bar en pakke færdig kransekagemasse og kommer på.
Da der ikke var nok marcipan til at dække hele bunden kom jeg chokolade på istedet og til cremen tilsatte jeg lidt vanilje.
Hvis du ønsker, at få en fin og blank overflade som hos bageren, kan du smelte ribsgele og pensle over tærten. Det giver en fin glans og ikke nogen særlig smag.


Jordbærtærte med appelsin og marcipantoppe
Bund:
50 g smeltet smør
2 æg
120 g sukker
½ dl mælk
revet skal af 1 usprøjtet appelsin
2½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Marcipantoppe:
150 g ren marcipan (brug evt. færdigkøbt marcipanmasse)
1 æg
150 g mørk chokolade


Vaniljecreme:
2 blade husblas
1 dl friskpresset appelsinsaft
3 spsk sukker
3 dl piskefløde
1 stor tsk vanilje
500 g friske jordbær
evt. 1-2 dl ribsgele til glacering (har jeg ikke brugt)


Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i sammen med resten af ingredienserne til bunden.
Kom dejen i en smurt springform eller en tærteform med løs bund, hvilket jeg brugte.
Bages ved 175 i ca. 20 min.
Tag bunden ud af formen og lad den køle lidt af på en bageplade med bagepapir.
Riv marcipanen fint og bland den med ægget.
Kom massen i en sprøjtepose med en stor stjerneformet tylle og sprøjt små toppe udover hele bunden.
Bag kagebunden 6-8 min ved 250 grader, til toppene bliver gyldne.
Lad bunden afkøle.
Når bunden er kold smeltes chokoladen over vandbad og bunden pensles med et tykt lag.
Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min.
Imens varmes appelsinsaft og sukker op, til sukkeret er smeltet.
Tag husblassen op, knug det let og lad det smelte i saften. Afkøl.
Pisk fløden til meget stiv skum og vend den afkølede appelsinsaft deri sammen med vaniljen.
Sæt den på køl 5-10 min og fordel den så over kagebunden.

Rens jordbærrene, halver dem og fordel dem over kagen
Smelt evt. ribsgele og pensl bærrene med det for en blank overflade.


Eftersnak: God, men lidt kedelig bund. Jeg var ikke så vild med appelsinsmagen, den var ligesom lidt for intens. Cremen var meget let og luftig, men manglede lidt sødme. Alt i alt en god kage, men ikke noget helt vildt:)  Den vil helt sikkert kunne opgraderes i både smag og arbejdstid med lidt ekstra vanilje i skummet, færdigkøbt marcipanmasse istedet for den hjemmelavede og mindre appelsin.

Ingen kommentarer: