lørdag den 14. august 2010

Græske landstykker...

Dagen idag er bar brugt på hygge, dårligt fjernsyn og en smule bagning.
Celine Dion kom på anlægget og så blev der eller sunget højt, mens jeg bagte disse skønne boller.
Bollerne er en videreudvikling af det lækre græske landbrød som jeg bagte for noget tid siden og de må siges at være velykkede. Uhm...
Jeg skulle også have bagt lidt søde sager, men de bliver vidst først imorgen formiddag.
Nu skal det blive tid til en kop te, en bog og stearinlys mens resten af DK ser fodbold..


Græske lanstykker (12 stk)
1½ pk gær
½ l kærnemælk
1½ dl vand
400 g sigtemel
1 spsk salt
ca. 450 g hvedemel


Smudr gæren ned i en stor skål.
Lun lidt af kærnemælken og bland den med resten og vandet, som hældes over gæren.
Rør gæren glat.
Tilsæt salt, sigtemel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt og længe indtil den er blank, glat og fast- men stadig en smule klistret.
Lad hæve tildækket, ca. 2 timer til dejen er hævet til mere end det dobbelte.
Ælt dejen igennem og form til 12 umage boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve ca 45 min.
Pensel bollerne med lidt olivenolie og drys med en smule mel.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca 15 min.

Ingen kommentarer: