Imorgen flytter Lotte inde på slottet sammen med Prins Carsten og jeg har lovet at sørge for lidt brød og kage til flytte-folket, nu hvor jeg ikke ligefrem kan bidrage med en masse muskelstyrke:)
Der er bagt landbrød og gulerodsbrud, dejen til fuldkornsciabatta'en står i køleskabet og der er bagt kage.
Opskriften på julekrydderkagen er fra "Byens bedste kager" og dufter skønt af julekrydderierne. Der er foretaget en del små ændringer, men opskriften kommer som jeg har lavet den..
For at gøre kagen smuk og skinnende kan den smørres med smeltet abrikosmarmelade, men jeg tror bar jeg drysser den med lidt sigtet flormelis, inden jeg pynter med rosetter af kaneltrøffelen..
Julekrydderkage med kaneltrøffel
200 g rørsukker
120 g smør
1 tsk friskrevet ingefær
3 æg
150 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
½ tsk kardemomme( der skulle være brugt stødte nelliker)
1½ dl mælk
Kaneltrøffel:
2½ dl piskefløde
2 stænger kanel
200 g hvid chokolade
Rør sukker og smør luftigt.
Tilsæt ingefær og et æg af gangen.
Sigt mel, bagepulver, kanel og kardemomme og rør det i dejen skiftevis med mælken.
Kom dejen i en smurt silikoneform.
Bag kagen ved 180 gr. varmluft i 35-40 min.
Lad kagen køle af, inden den vendes ud af formen.
Kog fløden op med kanelen i en gryde og tilsæt chokoladen.
Rør, til chokoladen er smeltet.
Tag kanelstængerne op og lad trøflen køle helt af.
Ved serveringen piskes trøfles let og kommes i en sprøjtepose. Tryk små rosetter langs kanten.
Eftersnak: Kagen er dejlig krydret og saftig.
Jeg valgte at smøre kaneltrøflen udover hele kagen, for der var til en del mere end bar et par rosetter.
Det smagte super godt sammen med den krydrede kage og Lotte var især begejstret for den:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar