søndag den 15. august 2010

Gammeldags julekage med rosiner..

Møgungen bliver 18 imorgen, men gider ikke en masse fest. Så han har inviteret sin søster til frokost hjemme i Voerså og så kunne jeg passende bage lidt kage. Det ender med 2 slags endda!
Denne her er fra et nummer af Isabellas, men med lidt ændringer.
Da jeg ikke havde kærnemælk brugte jeg 3 dl sødmælk + 1 dl græsk yoghurt.
Da der kun var 200 g akaciehonning tilbage i min flaske kom der lidt mørk sirup og alm. honning i for den sidste slat og det ser nu ud til at virke fint.
Dejen er lidt hård at røre sammen, så jer blærerøve med en røremaskine kan med fordel bruge den:)
Det ville sikkert klæde kagen med striber af glasur lavet på appelsinsaft, men den får kun et drys flormelis. Der står nemlig, at bliver kagen lidt trist inden den er spist op, smager den rigtig godt ristet og med smør på. Så dur det ikke med glasur:)

Gammeldags julekage med rosiner
500 g hvedemel
250 rørsukker
1-2 spsk kanel
2 tsk natron
3 tsk stødte nelliker
3 tsk kardemomme
100 g rosiner
250 g akaciehonning
4 dl kærnemælk
(smør og sukker til formen)


Bland alle de tørre ingredienser godt.
Sørg for at rosinerne er godt dækket af mel, så de ikke så nemt synker til bunds.
Kom kærnemælk og honning i og rør det godt sammen.
Smør en gammeldags randform godt med rigeligt smør og drys med et lag sukker.
Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader i 45-50 min- jeg gav den en hel time før den var færdigbagt.
Eftersnak: God, tung og saftig, med dejlig smag af julens krydderier- der er til mange mennesker i sådan en portion her:) Den kommer helt sikkert fast i sortiment til jul i fremtiden:)

Ingen kommentarer: