søndag den 15. august 2010

Kantarelsauce...

Det her er rigtig lørdags-mad, uhm hvor det smagte..
Kantarellerne var så lækre og alle 35 kr værd!
Kantareller og mange andre svampe er meget sarte og bør derfor kun rengøres med en blød børste eller pensel, men det er jeg for sart til, så jeg rengør dem i en stor skål vand og ligger dem til "tørre" på et rent viskstykke, for jeg skal ikke have jord og grannåle med i min sauce!
Opskriften har jeg sjuset mig frem til, så her kommer den cirka som jeg fik den lavet- kan kun anbefales:)
Nu fik vi den med bøf og kartofler, men på ristet brød eller på pasta ville den også smage skøønt!

Kantarelsauce (2 pers)
300 g rengjorte kantareller
1 finthakket løg
2-2½ dl kraftig grøntsagsboullion
2 dl fløde
1 stor klat smør
salt, peber


Bræk forsigtigt kantarellerne i mundrette bidder.
Steg løgene i smørret, til de er er klare og bløde.
Rist svampene med til de får en smule farve.
Kom halvdelen af boullionen ved og lad koge en smule ind.
Kom fløden ved og lad det koge ind- endeligt ikke for længe, så bliver svampene kedelige.
Spæd evt. med fløde og boullion indtil du får den øsnkede konsistens.
Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer: