lørdag den 14. august 2010

Kartoffel-spinatMASALA...

I Bilka fik vi 8 bagekartofler for en 20'er igår, så resten af kartoflerne skulle bruges til et eller andet idag.

Så det blev sådan en omgang krydret kartoffel-spinatMASALA fra "Vegetarisk Vellyst" i en lidt redigeret version. Det smager rigtig dejligt og mætter godt, helt sikkert noget jeg gerne vil spise igen. Generelt er "Vegetarisk Vellyst" en rigtig dejlig kogebog med flotte billeder, som jeg gerne anbefaler.
Jeg skulle egentligt have haft et stykke laks til og Kristian en pølse eller en frikadelle, men jeg blev doven og spejlede istedet et par æg til- så fik Emma også god aftensmad idag:)
Salat, godt brød og kethup dertil og så var der dejlig vegetarisk aftensmad:)


Kartoffel-spinatMASALA (4 pers)
1 kg kartofler
200 g løg
2 tsk kardemomme
½ spsk stødt spidskommen
½ spsk koriander
1 spsk karry (evt. garam masala)
1 spsk olie
½-1 dl vand
2 fed presset hvidløg
cayennepeber, salt og peber
300 g frossen, helbladet spinat


Tilbehør: spejlæg, kethup, salat og brød.


Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
Pil løgene og hak dem fint.
Svits løgene i olien til de er bløde og klare og tilsæt så krydderierne (karry, korinader, spidskommen og kardemomme), som svitser med 1 minut.
Kom kartoflerne ved og svits dem 1 minut.
Tilsæt vand, hvidløg, cayennepber, salt og peber.
Skru lidt ned for varmen og lad retten simre under låg ca. 15 min til kartoflerne er ved at være møre.
Tilsæt den frosne spinat og kog videre under låg, til spinaten er optøet og gennemvarm.
Smag til med salt og peber.

TIP: Er der rester, kan disse bruges i samsoer(indbagte pakker af filodej) eller pirogger, så er der også til madpakken.

Ingen kommentarer: